DANIŞMAN ÖĞRETMEN(EĞİTİM KOÇLUĞU) SİSTEMİ OLUŞTURULDU

13.06.2021 622

Balıkesir Valiliği himayesinde başlatılan, Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm ortaokul ve ortaöğretim kademesinde bulunan son sınıf öğrencilerinin (8. ve 12. Sınıf ) merkezi sınavlardaki akademik başarılarını arttırmak ve bir üst öğretim kurumuna hazırlanmalarına destek olmak amacıyla Danışman Öğretmen(Eğitim Koçluğu) sistemi oluşturulmuştur. Okul Rehberlik Servisimiz tarafından yapılan online anketler vasıtasıyla 12.sınıf öğrencilerimizden koçluk desteği almak isteyen öğrenciler ve koçluk desteği sağlamak isteyen gönüllü öğretmenler belirlenmiştir.  Aralık ayından yıl sonuna kadar kendilerine tanımlanan öğrencileriyle gerek yüz yüze gerekse online platformlarda görüşmeler yapan danışman öğretmenlerimiz YKS'ye hazırlık sürecinde plan hazırlama ve takip, deneme sınavlarının analizi ve eksik konularının tamamlanması, motivasyon sağlama konularında öğrencilerimize destek olmuşlardır.