ERASMUS+ JOBS4FUTURE PROJESİ TOPLANTISI

ERASMUS+ JOBS4FUTURE PROJESİ TOPLANTISI

01.03.2023 204

23 Şubat Perşembe günü, Türkiye saatiyle 20:00'da, Erasmus + JOBS4FUTURE Projesi öğretmenleri ve öğrencileri, geçen Aralık ayında Portekiz'de gerçekleşen dördüncü hareketliliğin ardından yeniden bir araya geldi. Romanya (koordinasyon merkezi), Portekiz, İspanya ve Türkiye'den (Balıkesir ve Trabzon) öğrencileri ve öğretmenleri, bu online toplantının genel teması olan "İstihdam Edilebilirlik" konusunu tartıştılar. Oturum, Portekizli öğrenci Mariana Oliveira Cardoso Cordeiro Lacerda'nın "İşsizlik hakkında konuşalım" ve "istihdam edilebilirlik" dünyasıyla ilgili hazırladığı sunusu ile başladı.

Bu sunumu Romen öğrenciler David Stefan Sterea ve Mihai Botezatu'nun "İşsizlik Nedir? adlı konu ile ilgili hazırladıkları  sunuları  takip etti. Bu toplantıda,  öğrencilerimizin farklı ülkelerdeki iş dünyasında karşılaşılan zorlukları  analiz etmek için "istihdam edilebilirlik" kavramını üzerinde duruldu. Toplantıda  analitik düşünme, liderlik, sözlü iletişim, duygusal zeka, esneklik gibi  "sosyal beceriler" ve " yetkinliklerin " eğitim sistemlerinde uygulanması, geliştirilmesi ,önemi ve  ihtiyacı gibi önemli konular da ele alındı.  Eğitimlerini bitirdikleri ve profesyonel ya da akademik bir gelecekle karşı karşıya olduklarını farzeden  gençler, öğrenme hakkında ne hissettikleri, ilişkileri hakkında konuşma fırsatı buldular. Öğretmenlerle ve okudukları bölümlerle ilgili olan düşünceleri, sınav baskısı ve kaygısı, istedikleri üniversiteye girebilmek için  verilen mücadelelerin yarattığı kaygı konuları da ele alındı.

Düzenlenen toplantımız tüm katılımcılarımız için olumlu bir deneyim oldu Neredeyse üç saatlik oturumdan sonra hepimiz gençlerin bulundukları ülkelerdeki iş dünyasının geleceği ile ilgili aynı sorunları yaşadıklarını ve paylaştıklarını öğrendik.

01-03-202301-03-202301-03-202301-03-202301-03-2023