"Global Youth Entrepreneurship Challenge 2021"

13.06.2021 661

Japonya Girişimcilik Merkezi tarafından organize edilen "Global Youth Entrepreneurship Challenge 2021" organizasyonunun düzenleyeceği ''Küresel Gençlik Girişimcilik Yarışması'' Türkiye Ulusal Seçimi 15 Nisan 2021'de Buca Imsef ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  Ulusal yarışma sonrası seçilen takımlar uluslararası yarışma ''Global Youth Entrepreneurship Challenge 2021'' organizasyonunda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanacaktır. Bu etkinlik lise öğrencileri arasında 12 saat süren bir girişimcilik ve iş fikri yarışmasıdır. Etkinlikte, küresel bir sorun üzerinde gençlerin bilim ve teknoloji bilgilerini kullanarak yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler bulmaya çalışması için girişimciliğini teşvik etmek ve bilgilerini geliştirmek amaçlanmaktadır.

Bu yarışmada danışmanlıklarını biyoloji öğretmenimiz Sumru Kırpat'ın yaptığı 10 öğrencimizin çalışma azimleri bizi gururlandırdı. Yarışmada öğrencilerimiz iki takım halinde organizasyon ekibi tarafından verilen küresel soruna çözüm üretmek için çaba gösterdiler. Verilen görevleri yılmadan tamamlamaları takdire şayandı. Sevgili öğrencilerimizi gayretleri ve emekleri için tebrik ediyoruz.

13-06-202113-06-202113-06-2021