KÜRESEL SORUNLARA SANATSAL ÇÖZÜMLER

13.01.2022 325

Görsel Sanatlar öğretmeni Bircan Aydoğdu tarafından  hazirlik, 9. Ve 10. sınıflardan yaklaşık 15 ögrenci ile birlikte yürütülen "Küresel Sorunlara Sanatsal Çözümler" isimli

Projenin sorunsalı Dünyamızın gün geçtikçe küresel sorunlara daha fazla maruz kalması olarak belirlendi.

Buna göre;

Projemizde öğrencilerimizle birlikte sanatın yapıcı ve bütünleştirici özelliğini kullanarak bu sorunlara dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Bu bağlamda toplumsal duyarlılığın gelişmesine katkıda bulunmak ve farkındalık oluşturmak istiyoruz. Projemiz süresince çeşitli etkinliklerle öğrencilerimizin sanatsal gelişimlerini, dil becerilerini ve medya okuryazarlıklarını geliştirmelerini hedefliyoruz. Amacımız ögrencilerimizin küresel sorunlara duyarlılığını artırmak,  sanatsal düşünme becerilerini geliştirmek, tartışma ile iletişim becerilerini güçlendirmek ve çeşitli Web 2 araçlarını kullanarak ortak ürünler oluşturmalarını ve  aynı zamanda  dijital okuryazarlılığını ve dil becerilerini arttırmak hedeflenmektedir.

13-01-2022