ÖĞRENCİMİZ NEYRAN AKKAYA, THE DUKE OF EDİNBURGH'S ULUSLARARASI BRONZ ÖDÜLÜ ALMAYA HAK KAZANDI

ÖĞRENCİMİZ NEYRAN AKKAYA, THE DUKE OF EDİNBURGH'S ULUSLARARASI BRONZ ÖDÜLÜ ALMAYA HAK KAZANDI

04.02.2022 270

Öğrencimiz Neyran Akkaya, The Duke of Edinburgh's Uluslararası Bronz Ödülü almaya hak kazanmıştır. Öğrencimiz tamamladığı çalısmalar;

Toplum Hizmeti için GETEM'e kitap seslendirme, Beceri Geliştirme için enstrüman kursuna katılma, Fiziksel Gelişim için bisiklet sürme, Online Bronz Macera ve keşif yolculuğudur.

 

The Duke of Edinburgh's Uluslararası Ödülü hakkında bilgi:

 

14 ile 24 yaşları arasındaki tüm gençlerin katılabileceği heyecanlı bir kişisel gelişim programıdır. Programının amacı gençleri, kendi hayatlarında, yaşadıkları toplumda ve dünyada bir fark yaratmalarını sağlayacak yaşam becerileri ile donatmaktır. 1956 yılında Edinburgh Dükü Prens Philip tarafından kurulduğundan bu yana, 140 ülkede ve bölgede 8 milyonu aşkın genç Ödül Programına katılmıştır. Program 4 ana bölümden oluşur:

-Beceri Geliştirme:Bu bölümün amacı, gençlerin ilgi duydukları kültürel ve sosyal aktiviteler arasında kendine uygun bir faaliyet seçerek becerilerinin gelişmesini teşvik etmektir.

-Fiziksel Gelişim:Beden sağlığını, takım becerilerini, öz saygıyı ve katılımcıların öz güvenini artırmayı amaçlamaktadır.

-Toplum Hizmeti:Gençlere, toplumdaki bireylerin birbirlerine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak gönüllü yardımın önemini göstermeyi ve sosyal hizmeti özendirmeyi amaçlamaktadır.

-Macera ve Keşif Yolculuğu:Gençlerin özgüven duygularını arttırarak takım çalışması becerisi kazandırmayı, macera ve keşif ruhunu geliştirerek doğayı tanımayı ve doğaya saygı duymayı öğretmeyi amaçlamaktadır.

Macera ve Keşif Yolculuğu, katılımcılara daha önce bulunmadıkları bir ortamda bir amaç için yola çıkarak doğa ve ekip çalışması konusunda deneyim kazanmalarını sağlamaktadır.

 

https://www.intaward.org.tr/