Okulumuzun Tarihçesi

09.12.2017 3993

Okulumuz 1984 yılında dönemin Valisi Sayın Ahmet BAŞSOY'un gayretleriyle şimdiki Zühtü Özkardaşlar Lisesinde eğitim ve öğretime başladı. Okulu kurmak ve kadrosunu hazırlamak için, Balıkesir Ortaokulu Başmuavini Sayın Süleyman SAYAN Müdür Vekili olarak görevlendirildi. İnşaat halindeki bu binada eğitim ve öğretimi sürdüren okulun ilk kadrosunu, ilk Müdür Yardımcısı ve Türkçe Öğretmeni olarak Alparslan AYRAL, İngilizce branşında Merdiye SANCAKLI, Nural YEMİŞÇİ, Türker KUYUCUOĞLU oluşturdu.

73 öğrenciyle eğitim ve öğretime başlayan okulumuz, Balıkesir'li hayırsever Sayın Sırrı YIRCALI Beyefendi tarafından yaptırılan asıl binasına 9 ŞUBAT 1987 tarihinde taşınmıştır.

Bandırma yolu üzerinde, şehir merkezine 8 Km. uzaklıkta bulunan okulumuz 30.000 m2 alana kurulmuştur.

Okul idaresi ve Okul Koruma Derneğinin gayretleri, Sayın Velilerin, Hayırsever Balıkesir'lilerin maddi ve manevi desteği ile okulumuza gerekli olan her türlü araç ve gerecin temininin yanı sıra ihtiyaç duyulan yemekhane binamız 400 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği tam kapasite ile hizmete sunulmuştur.

Öğrenci mevcudunun artmasıyla birlikte Devletimizin sağladığı yardım ile 18 derslikli ek binamızda kısa sürede tamamlanmış, eğitim ve öğretime açılmıştır.

           Okulumuzun, Dönemin Başbakanı Sayın Turgut ÖZAL ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Metin EMİROĞLU tarafından 17 AĞUSTOS 1987 tarihinde resmi açılışı yapılmıştır.