SYAL' de Akademik Dürüstlük Kültürü

09.08.2021 618

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Akademik Etik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr Salim Razı danışmanlığında Balıkesir Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özgür Çelik tarafından yürütülen doktora projesi kapsamında okulumuzda akademik dürüstlük kültürü oluşturma çalışmaları başlatıyoruz.

Öğrencilerimizin akademik başarılarını akademik dürüstlük ilkeleri çerçevesinde artırmanın yanı sıra Hazırlık sınıflarındaki öğrencilerimizin yabancı dilde akademik yazma becerilerini de geliştirmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında, akademik dürüstlük konusunda farkındalığı artırmak için öğrenci, öğretmen, veli bilgilendirme etkinlikleri, poster-broşür çalışmaları, öğrenci yarışmaları, akademik yazma eğitimleri, intihal tespit programı kullanma gibi çalışmalar planlıyoruz.

SYAL olarak akademik dürüstlüğü önemsiyor,  bu çalışmanın içinde olmaktan onur duyuyoruz.

09-08-202109-08-2021