ULUSLARARASI AP EĞİTİM PROGRAMI DERSLERİMİZ EKİM AYINDA BAŞLIYOR

ULUSLARARASI AP EĞİTİM PROGRAMI DERSLERİMİZ EKİM AYINDA BAŞLIYOR

01.07.2022 417

01-07-2022

2021-2022 eğitim öğretim yılında Türkiye AP Okulları Birliği üyesi olarak

-AP English Language and Composition

-AP Calculus AB

-AP Biology

-AP Computer Science A

derslerinde toplam 48 ders seçimiyle bir yılı başarıyla tamamlamamızın ardından programımıza yeni dersler de ilave ederek 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıklarına başladık.

Öğrencilerimize uluslararası alanda yeni imkanlar sunacak olan AP eğitim programına yeni başvuracak öğrenciler için 18 Eylül 2022 Pazar günü ELTİS sınavı uygulanması, ardından da kayıt ve ders seçimi işlemlerinin yapılması planlanmaktadır. Programa geçen yıl başlayıp bu yıl da devam edecek olan öğrencilerimiz sınav şartı aranmadan ders seçimlerini yapabileceklerdir. Dersler geçen yıl olduğu gibi Ekim ayında başlayacaktır. Eğitimlere  alanlarında deneyimli eğitimcilerle ingilizce olarak devam edilecek olan AP programını başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz uluslarası geçerliliği olan AP diploması ile yurt dışında bir çok üniversiteye kabulde avantaj sağlayacakları gibi yine yurt içi ve yurt dışında bir çok üniversitenin burs imkankarından yararlanma fırsatı kazanacaklardır. Üniversite eğitimlerinde alanları ile ilgili gördükleri AP derslerinden muaf olma şansını da elde edeceklerdir. Ayrıca dil becerilerini geliştirerek bir dünya vatandaşı olma yolunda adım atacaklardır.

 

Başvuru süreci ve uygulanacak programın detayları ile ilgili bilgilendirmelerimiz programın her aşamasında okul web sitemizden sizlerle paylaşılmaya devam edilecektir.