ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VE AP(ADVANCED PLACEMENT) DİPLOMA PROGRAMI GİRİŞ SINAVI-BİLGİLENDİRME

02.09.2022 1265

DEĞERLİ VELİLERİMİZ, SEVGİLİ ÖĞRENCİLER,

Okulumuzda 2021 yılından itibaren öğrencilerimizin 21. Yüzyıl becerilerini geliştirmek, yabancı dil gelişimlerini sağlamak, kültürler arası etkileşim ve liderlik becerilerini geliştirerek bir dünya vatandaşı olmalarını sağlamak, ve dünyanın en iyi üniversitelerinde kabul almalarını sağlamak amacıyla MEB onaylı uluslararası AP diploma ve sertifika programı ile uluslararası lise değişim programı başlatılmış olup 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında EĞİTİMLERE devam edilecektir. Bu programlarda yer almak için Worldwide Cultural Exchange Program (WCEP) Türkiye koordinatörlüğü tarafından okulumuzda yapılacak olan ELTİS ( İngilizce yeterlilik sınavı ) sınavından yeterli puan almış olmak gerekmektedir. (AP program için 220 puan, yurt dışı değişim programı için 190 puan ) ELTİS sınavı uluslararsı geçerliliği olan bir sınav olup bu amaçla okulumuzda 18.09.2022 Pazar günü saat 15.00 da il sınav merkezi olan okulumuzda yapılacaktır. Sınav başvuruları 16.09.2022 saat 17.00' a kadar www.wcep.org adresinden yapılacaktır.

Konu ile ilgili veli seminerimiz 15 Eylül 2022 Perşembe saat 20.00 da zoom programı üzerinden yapılacaktır.

Meeting ID: 849 9824 6625

Program katılımı için seminere katılım zorunludur.

Detaylı bilgi ; www.wcep.org

SINIFINIZ DÜNYA OLSUN.