YKS'YE HAZIRLIK SÜRECİNDE ÖNERİLER

YKS'YE HAZIRLIK SÜRECİNDE ÖNERİLER

27.01.2021 745

ÖNERİLER KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS'YE HAZIRLIK SÜRECİNDE ÖNERİLER Sevgili Gençler, zorlu bir sınav maratonunun içerisinde yarı yılı tamamladınız ve önünüzde eksiklerinizi tamamlayabilmek için hala uzun bir zaman var. Şu ana kadar ki çalışmalarınız bazılarınız için yeterli, tatmin edici bazılarınız için emeklerinizin karşılığını alamadığınız, moral bozucu nitelikte olabilir.

Bazen çalışma motivasyonunuzu kaybettiğiniz, canınızın hiçbir şey yapmak istemeyeceği anlarda olacaktır ve bunların hepsi çok normal tutumlardır. Sınava hazırlık sürecinde motivasyon herkes de ve her zaman yukarıya doğru giden bir ivme de olmayabilir, inişler ve çıkışlar olabilir. Motivasyonunuzun düştüğü anlarda gelecekle ilgili hayallerinizi, beklentilerinizi hatırlayıp kendinizi çalışmaya istekli hale getirmeniz yararınıza olacaktır.

Başarılı olmanın basit bir formülü vardır aslında. Başarıya ulaşma yolu her zaman bellidir. Genel olarak başarılı olmak isteyen birinin yapması gereken ana görev "çalışmak", çaba göstermektir. Formüldeki diğer katsayılar, çarpanlar, bölenler müdahale edilemez çoğu zaman. Belirlenen bir hedefte başarılı olma oranı(B), şans faktörü(ŞŞ) olanak(O), çalışma miktarı(Ç), kapasite(K) ve hedefin büyüklüğü(H) gibi olgulardan etkilenerek oluşur.

B = [ Ş ( O + ( Ç*K ) ) ] / H Başarı=[Ş ans faktörü(Olanak+(Çalışma mik*Kapasite))] / Hedefin büyüklüğü

Görüldüğü gibi başarılı olmak için önce ulaşmak istediğimiz bir hedef belirleyip sonra da bu hedefe ulaşmak için düzenli, disiplinli, planlı çalışmak, stratejiler geliştirmek gerekmektedir.

Gerçek sınav için oluşturduğunuz stratejiyi artık deneme sınavlarında sürekli uygulayıp zaman yönetimini arttırmalısınız.

Şu ana kadar yaptığımız deneme sınavlarında amacımız sizlerin eksiklerinizi fark edip bu konulardaki açıklarınızı kapatmanız için bir gösterge niteliğindeydi. Test çözme tekniklerini kullanıp farklı kaynaklardan bol soru çözümüyle, eksik konularınızı tamamlayarak netlerinizi arttırabilirsiniz.

Bu ara tatili de iyi değerlendirip eksik konularınızı belirleyip konu tekrarı ve test çözümüyle açıklarınızı kapatırsanız mart ayından itibaren yapacağınız denemelerde gerçek sınava yakın bir performans sergilemeye başlayacaksınız.

Bundan sonraki çalışmalarınızı planlarken sizlere bazı çalışma tavsiyelerinde bulunmak istiyoruz. Size göndereceğimiz Test Çözme Teknikleri sunusunu ve aşağıdaki önerileri sabırla ve dikkatle okumanızı rica ediyoruz.