Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi

Vizyon: - Öğrencilerimizin yabancı dil yeterliliğini geliştirip, yetenek ve bireysel ilgilerine uygun bir yüksek öğretime hazırlamak, öğrendikleri yabancı dili yükseköğretimde ve hayatlarının her aşamasında etkin bir biçimde kullanabilmelerini sağlamak. - Öğretim süreçlerinin olabildiğince bireyselleştirilebilmesi, öğrencinin merkez alınması, lider davranışlarının geliştirilebilmesi. - Bir eğitim kurumu olarak TKY uygulamaları sürecinde ülkemizdeki diğer okullara örnek olan ve onlara liderlik yapan bir okul olmak.

Misyon: Avrupa Topluluğu ile bütünleşme sürecinde olan ülkemizde, Atatürkçü düşünceye bağlı, demokratik, katılımcı, işbirliğine dayalı globalleşen dünya ile uyumlu, öğretim süreçlerinde teknolojik yapının bütün imkânlarını kullanan, en az bir yabancı dile sahip öğrenciler yetiştiren bir kurum olmak.

Başarılar: Okulumuz Hazırlık + 4 yıl eğitim veren bir kurumdur.

Pansiyon Bilgileri: Yok
Yabancı Dil: İngilizce-Almanca
Servis Bilgisi: Her Yerleşim yerinden okula geliş-dönüş öğrenci servisleri vardır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Taban Puan: 464,6811 -- Tavan Yüzdelik: %0,29
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2022-2023 - %100
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2022-2023 - %...
Sportif Etkinlikler: Badminton, Oryantiring, Güreş, Yüzme, Basketbol, Voleybol
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Ortaöğretim Proje Yarışmaları
Proje Çalışmaları: TÜBİTAK Bilim Fuarı ve Ortaöğretim Proje Çalışmaları.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Erasmus K2+ - Romanya - Almanya Inter Cultural projeleri.

Telefon - 0266 2462420

WEB - https://syal.meb.k12.tr

Adres - PAŞA ALANI MAH. BALIKESİR BURSA YOLU CAD. NO 123 İÇ KAPI NO 1 KARESİ / BALIKESİR

Kütüphane Kitap Sayısı :2068

Yerleşim Yeri - Karesi/BALIKESİR

Ulaşım TTM den kalkan minibüslerle ulaşım sağlanabilmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 4 km, ilçe merkezine 1,5 km uzaklıktadır.